3 Temmuz 2013 Çarşamba

Fırında Kaşarlı Mantar


Selamlar,
 
Amatör çalışmalarına devam eden Kibele sizinle şimdi de Fırında Kaşarlı Mantar tarifini paylaşıyor :)
Bakalım beğenecek misiniz, Efendim hemen başlıyoruzzzz :)






Malzelemler,
  • 2 adet soğan,
  • 4-5 tane sivri biber
  • Yarım yemek kaşığı kadar domates salçası,
  • Zeytinyağı. (Annemden kalma göz kararı ayarı bende de yavaş yavaş oluşmaya başladı :)
  • 1 top kuşbaşı et (başka tabir bulamadım :) hani bozdolabı poşetiyle dondurucuya koyulanlar kadar :)
  • 400 gr mantar,
  • 1 adet havuç,
  • 1 tane patates,
  • 1 su bardağı su
  • Üzerine istediğiniz kadar kaşar peyniri,
Yapılışı,

Öncelikle kuşbaşı etleri bir tencerede 1 yemek kaşığı zeytinyağında pişiriyoruz. Daha sonra soğan, sivri biber, dilimlediğimiz mantarları ve küp şeklinde kestiğimiz patatesleri ekliyoruz. Hepsini birlikte kavurmaya devam ediyoruz. 
 
 
 
 
Artık pişmiş olan karışımı borcama alabiliriz. Ayrı küçük bir tencerede zeytinyağı, suyu kaynatıp salçayı ekliyip sos yaptıktan sonra borcamdaki yemeğe ekliyoruz.

                                   



 

  
150 derecelik önceden ısıtılmış fırına pişmeye devam etmesi için yerleştiriyoruz. Çokda fazla malzemeler kurumaması için çıkartmadan 3 dk önce rendelenmiş kaşar peynirlerini üzerine serpip erimesini bekledikten sonra, afiyetle servis yapıyoruz.
 
Anlatması, yapmasından daha zor geldi nedense :)
Afiyet olsun.
Sevgiler

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate