29 Temmuz 2012 Pazar

İrmikli Kalburabastı Tatlısı Denemesi

Merhabalar,
Sıcak bir pazar günü, hafif bir pazartesi sendromu başlangıcının üstüne size irmikli kalbura bastı tatlısı denemesini paylaşacağım. Evett başlıyorummm :)
Malzemeler,
Oda sıcaklığında yarım paket margarin
Bir çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı yoğrut
1 çay bardağı irmik
1'er adet kabartma tozu ve vanilya
Bir tutam tuz
1,5 su bardağı ceviz
Göz kararı un
Şerbeti İçin,
5 su bardağı su
4,5 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu
Yapılışı,
Bir kaba margarin, sıvı yağ, yumurtayı alıyoruz. Bu üç malzemeyi karıştırıyoruz. Daha sonra bir tutam tuz, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. En son cevizide ekleyip son bir kez daha yoğuruyoruz. İstediğiniz büyüklükte hamur parçaları alarak, oval şeklini verip süzgeç üzerine çok da inceltmeden bastırıp genişleterek şekil veriyoruz. (Hamur zaten margarin ile yapıldığından tepsiyi ben yağlamadım.) Şekil verdiğimiz hamurları tepsiye sıralıyoruz. Yaklaşık 33 adet çıkıyor. Tabi bu yapacağınız büyüklüğe göre değişebilir. Ben yumurta sarısı sürmedim ama bir dahakine öyle deneyeceğim. Önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Tabi hamur yapıldığı sırada bir taraftan şerbetini de hazırlamış olmanız gerekiyor. Çünkü fırından çıkmış hamurlar sıcak şerbetimiz ılık veya soğumuş olmalı. Fırında pişmiş olan kalburabastıların üzerine hazırladığımız ılık şerbeti de döktükten sonra içine çekmesi için kendi haline bırakıyoruz. Daha sonra üzerine hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun, iyi haftalar dileğiyle... :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate