30 Ağustos 2012 Perşembe

İrem Usulü Tarçınlı Vişne Suyu :))

Merhaba,
Size önceden burada tarçınlı vişne suyundan bahsetmiştim. Şimdide size Sevgili İrem'den tarifi veriyorum :))) Kesinlikle tatmalısınız, sonbahar gelmeden serin serin içilmeli :)
"Anneciğimin iftar sofralarında kullanması için yaptığım vişne konserveler....Önce annenizin ayıkladığı sizin yıkadığınız vişneleri bir kaba alıyorsunuz... Tarçın çubuklarınıda unutmuyorsunuz...Muhteşem aramosıyla ayrı bir lezzet yakalamak istiyorsanız... İçine sağlıklı olması için çok az şeker ve göz kararı su ekliyorsunuz...Bir kaç taşım kaynatıyorsunuz benim gibi pc ye dalıp babanızın size'' İreeeeem taşıyooooor ''diye seslenmesini beklemiyorsunuz...
Zira ocak temizliği hiçte kolay değil israfta cabası:( Daha sonra sıcakken cam kavanozlara alıp bir adet tarçın çubuğu ekliyorsunuz ve sıkıca ağızlarını kapatıyorsunuz... Sıcağıyla ters çevirdiğiniz kavanozlar Allah'ın izni ile kendi kendine vakumlanıyor...Bir gece bu şekilde bekleteceğiniz kavanozları serin bir köşeye kaldırıp dilerseniz bir sene kadar muhafaza edebiliyorsunuz...Dilerseniz erik, kayısı veya şeftali ile de farklı lezzetlerle de deneyebilirsiniz. Malum vişne mevsimi çabuk geçtiğinden Ramazan sofralarına yetişemeyebilir o zaman da hazırlamış olduğunuz konserveleri kullanabilirsiniz.
Buzluğa attığım bir kase su donunca onunla birlikte konserveyi sulandırıyorum iftar saatine kadar. Hem soğuk hem sağlıklı hem de helal içeçeklerin şifa olması temennisi ile..."
Tarif ve paylaşım için kendisine teşekkür ederim :))

2 yorum:

  1. İşte buna bayıldım. Seneye böyle yapayım :)

    YanıtlaSil
  2. bencede denemelisin, tattığım için lezzetinden de eminimm :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate