29 Mayıs 2013 Çarşamba

Çilek Soslu İrmik Muhallebisi


Merhabalar, Nasılsınız, iyisiniz inşallah. Burada size Kayısılı Etimek Tatlısı denemesini paylaşmıştım. Yaz mevsiminin vazgeçilmez sütlü tatlılarından başka birini sizinle paylaşıyorum. Hafta sonu aldığım çileklerin tadı pek güzel değildi. Bende meyve gibi yemek yerine başka bir şey deneyeyim dedim. Zaten bu aralar sürekli ilk denemeler içerisindeyim malumm  Ya çilekleri meyve suyu yapacaktım yada çilek soslu irmik muhallebisi. Çilek soslu irmik muhallebisi daha cazip gelince tabi dün akşam işten geldikten sonra yaptım, bugünde sizinle paylaşmak istedim. Efendim başlıyorum 
Çilek Sosu için malzemeler;
  • 3 su bardağı kadar çilek,
  • 2 yemek kaşığı kadar toz şeker (ben çilek çok da tatlı olsun istemedim, çünkü irmikte tatlı olacak diye, siz tadına bakarak da ölçebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası.
         İrmik Muhallebisi için malzemeler;
  • 2 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı irmik,
  • 1 paket vanilya,
  • Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
 
 
Yapılışına geçiyoruzzzzz. Çilek sosu için tüm malzemeleri bir tencerede karıştırıp. Önce el blendırından geçirdim. Kısık ateşte hafif koyu kıvama gelinceye kadar sürekli karıştırarak kaynattım. Daha pürüzsüz olsun diye ocaktan aldıktan sonra bir daha blendırından geçirdim. Aynı anda yine irmik muhallebisi için olan tüm malzemeleri bir tencereye ekleyip karıştırdıktan sonra, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırdım. Sos ve muhallebi tamamlandıktan sonra, önce kaselere irmik muhallebisi daha sonra çilek sosunu ekliyoruz. Süsleme kısmı size kalmış. Ben Hindistan cevizini çok severim, azıcık da çikolata parçacıkları ekledim. Vee buyrun efendim, umarım beğenirseniz. Çileğin mevsimi geçmeden deneyin derim, isterseniz yanında dondurma ile serviste yapabilirsiniz. Serin serinn ohh 
Selamlar, sevgiler…

13 Mayıs 2013 Pazartesi

Yaptım, tattım, gezdim :)

Merhabalar,
Görüşmeyeli neler yaptım işte size bir kısmı :) petibörlü muallaebi, kakaolu kek, browni, peynirli pastırmalı sucuklu ekmek dilimleri veee çilekli pastamm :)
Sıcağı sevmeyenler için tam mevsimi olan ve ziyaret etmememiş olanlar için de gezi önerisi Çanakkale turu. Tabi zamanınız varsa birkaç gün kalmalısınız :) Biz günü birlik gittik, yorucuydu ama yinede yeşil, mavi ve tarihi güzelliklere değerdi.
İyi haftalar dileğiyle

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate