20 Mayıs 2012 Pazar

Yeni Türkü - Böyle Gitmez (2012)

Yeni Türkü albüm çıkarmış, bense şarkıları yeni keşfettim. İlk olarak bu şarkıyı çok beğendim, müziği ise bir o kadar dinlendiriyor beni... biraz da siz dinleyin derim :)
Herkese şimdiden iyi haftalar...

dikiş tutturamayan blogger :)

Merhabalar efendim, evet itiraf ediyorum. Blogumla ilgili ihmallerim söz konusu bakın en son şeker hamuru ile yaptığım kurabiyelerin ayrıntılarını bile paylaşmamışım, ttüü bana :)
Amaaaa güzel bir pasta tarifi ile gönlünüzü almaya niyetliyim :). Dün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'ydı, tekrar kutlu ve mutlu olsun. Tabi benim için farklı bir önemi de var. Annemle babamın evlilik yıldönümü 19 Mayıs 1985... Ne güzel bir günde evlenmişler. Ayrıcaaaa sevgili nişanlımında Mali Müşavir olması sebebiyle pasta yapıp gözümüz şenlensin dilimiz tadlansın istedimm :))) Başlıyorumm anlatmaya...
Keki için;
* 4 yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* Yarım su bardağı su, yarım su bardağı zeytin yağı
* 1 su vardağı yoğurt
* 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
* Bir paket kakao
* Alabildiği kadar un
Muhallebisi için;
* Yarım litre süt
* 2 kahve fincanı toz şeker
* yarımdan bir parmak fazla kahve fincanı kadar un ve nişansta unu
* 1 paket vanilya
arasına bir tane muz, ceviz, üzerine çilek, çikolata parçacıkları, hindistan cevizi, keki ıslatmak için yarım su bardağı süt ve biraz kahve (kahve hoş kokuda veriyor)
Başlıyoruz yapmayaa... Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve bir su bardağı toz şekeri krema kıvamına gelinceye dek çırpıyoruz. Yarım su bardağı sıvıyağ ve suyu, yoğurdu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Daha sonra kakao, vanilya, kabartma tozu ve unu ekliyoruz. Un göz kararı ama kekin kıvamı katı olmamalı. Kekimizi bu şekilde hazırladık. Margarin sürülmüş, un serpilmiş yuvarlak bir tepsiye kekimizi döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz. Keki yaparken bazı püf noktaları yapa yapa keşfettik annemle, mesela keki kızgın fırına veriyoruz, kabarmaya yakın hafif kısıyoruz. Sanırım böylece içini çekerek pişiyor ve en önemlisi de fırının kapağını hiç açmıyoruz.
Sıra geldi muhallebimizee... Yarım litre süt, un, nişasta unu, vanilya ve şekerimizi bir tencereye alıp karıştırıyoruz. Kısık ateşte koyulaşıncaya dek pişiriyoruz. Ne kadar çok karıştırısanız, karıştırın hafif bir topaklanma söz konusu oluuyor. Bu yüzden dökmeden önce el blendırı ile çırpmak şart!
Fırından çıkardığımız kekimizi ıslak bir bezin üstüne alıp, bir tepsi üstünü kapatıyoruz. Soğuduktan sonra ip yardımı ile ikiye bölüyoruz. Her iki kekin üzerine sütlü kahveyi dökerek ıslatıyoruz. Kekin ilk katına muhallebinin yarısını döküp, dilimlenmiş muzları sıralıyoruz, ceviz serpiyoruz. İkinci katını da üzerine koyup, kalan muhallebi ile üzerini kapatıyoruz. Bu kez dilimlemiş olduğumuz çileği sıralıyoruz, çikolata parçacıklarını ve hindistan cevizini serpiyoruzzz... Vveee kekimiz hazırr :)
Afiyett olsun, mutlu günler efendim :)))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Translate